+32 475 28 24 83 info@geboreninoostende.be

Postnatale zorg

Postnatale zorg

Het ziekenhuisverblijf na de bevalling is in de loop der jaren heel wat korter geworden. De postnatale zorg zelf is niet verkort,  maar verschoven naar huis. Het is voor u uiteraard veel aangenamer om van uw baby te genieten in een vertrouwde omgeving. Omdat thuiskomen een hele aanpassing is, komen we na je ontslag uit het ziekenhuis snel naar je toe. We komen dagelijks langs tot en met de vijfde dag na de bevalling. Ook al gaat alles goed raden we deze opvolging aan, de eerste dagen thuis is immers een medische opvolging noodzakelijk. Met de juiste postnatale zorg blijven eventuele complicaties beperkt, en kan telkens tijdig gereageerd worden indien nodig.

  • Uw kind blijft voor de rest van uw leven uw prioriteit. Wij maken van uw prioriteit ook meteen de onze. Als vroedvrouw aan huis kunnen wij perfect de medische toestand van uw kind nauwgezet opvolgen. Zodat u zich steeds gerust kunt voelen.
   (gewicht, groei, voeding, navelzorg,…)
  • Uw kind door middel van borstvoeding eten geven is één van de momenten waar de moeder zich één van voelen met het kind. Dit intieme moment willen wij graag zo goed als mogelijk opvolgen.
  • Naast uw kind is het uiteraard ook van het grootste belang dat uw gezondheid als moeder op peil blijft. Zodat u zonder kwaaltjes van uw moederschap kunt genieten. Daarom houden wij ook uw gezondheid nauwlettend in de gaten.
  • Na uw bevalling zal uw leven er helemaal anders uitzien. Elk opzicht van uw leven zal drastische aanpassingen vragen. Dit kan voor de ouders mentaal zwaar gaan doorwegen. Als vroedvrouw aan huis willlen wij er de volle 100% voor u zijn, om u mentaal te ondersteunen. Deze gespecialiseerde hulp reduceert de kans op postnatale depressies drastisch.
  • Als vroedvrouw komen wij dagelijks in contact met de eerste zorgen van baby’s. Dit zorgt ervoor dat wij quasi elke situatie al eens hebben kunnen waarnemen. Geen enkele vraag is te gek. Wij kunnen u als geen ander adviseren, en doen dit dan ook met alle plezier.
  • De neonatale hielprik of Guthrietest is een bloedtest die wordt uitgevoerd op pasgeboren baby’s om erfelijke overdraagbare aandoeningen snel op het spoor te zijn.
  • Als laatste willen wij graag benadrukken dat wij er niet enkel voor uw pasgeboren baby zijn, maar ook voor u. Het luisterend oor van uw vroedvrouw kan vaak wonderen doen.

   

  Baby in bed

  Wil je meer over ons weten?

  Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

  Geboren in Oostende

  0475 28 24 83

  0496 87 89 04

  info@geboreninoostende.be

  8400 Oostende

  Share This